Un alt dar de care am avut parte în toți acești ani, au fost ieșirile: vizitarea altor orașe, petrecerea timpului de închinare în diferite biserici, în familii deschise pentru a ne cunoaște și chiar tabere în liniștea și odihna pe care ne-o oferă muntele. Aceste excursii au fost deosebit de importante. Pentru unii ele au favorizat momente decisive, în care au luat hotărâri noi pentru viața lor.

Ne amintim cu drag de ieșirea de la Alba-Iulia, cand una dintre membrele Centrului Creștin Caritatea s-a întâlnit pentru prima oară cu un invitat al Irinei, cel care nu după mult timp a devenit soțul ei. Ne bucurăm că Dumnezeu a fost cu noi acolo și că a hotărât să se folosească de ieșirea noastră pentru a uni două suflete sensibile într-o căsnicie binecuvântată.

Privind în urma, nu pot decât să îi mulțumesc lui Dumnezeu că, într-o altă excursie, m-a ajutat să înțeleg că sunt importantă, că ar da popoare pentru mine, pentru a mă avea lângă El și, astfel să găsesc bucuria mântuirii sufletului meu.

În timpul acestor călătorii avem ocazia de a discuta mai mult unul cu celălalt, de a ne cunoaste sufletește și de a fi mai aproape ca oricând. Nu o dată am auzit, exprimată în cuvinte de către cei prezenți, bucuria de a fi acolo cu noi. Pentru unii au fost singurele ocazii de a părăsi singurătatea casei lor. Unul dintre ei, membru al clubului, mărturisea, oscilând între bucurie și amărăciune: „Este pentru prima oară, după mulți ani, când am reușit să ies și eu la munte… Vă mulțumesc!”.

Au fost multe cuvinte, atitudini și cel mai ades, fețe pe care se putea citi bucurie și mulțumire. Știu că aceste privilegii pentru viața noastră, a fiecăruia, se datorează mult și sponsorilor. De aceea, fiecăruia care a luat parte la aceste activități, prin orice metodă sau mijloc de ajutorare, vreau să-i mulțumesc, în numele tuturor. Fiți convinși că prin aceasta ați dăruit clipe de vis pentru toți cei din clubul nostru.

Monica Daraban, Ancuta Runcan