Evanghelizare specială la Sala Sporturilor Cluj

Răspunsul nostru la multele solicitări și provocări ale vremurilor ce le trăim are nevoie de călăuzire. Când te lași îndrumat de Dumnezeu, alergarea este cea potrivită după planul lui Dumnezeu cu privire la fiecare dintre noi.

Vizita lui Joni E. Tada cu ocazia evanghelizării speciale la Sala Sporturilor a fost un eveniment deosebit.

Mulțumesc lui Dumnezeu care mi-a călăuzit pașii la această lucrare. Eram pentru prima dată în acea sală impunătoare care vibra la cântecele mobilizatoare ale lui Joni. Mărturia ei, motivarea în slujirea și evanghelizarea persoanelor cu dizabilități au fost convingătoare, având posibilitatea ca mai apoi să istorisesc colegilor mei de la Caritatea cum am fost prelucrați pentru a ne angaja fiecare în a sluji persoanelor bolnave, în special celor cu dizabilități.

Primul act a fost construirea Centrului Creștin Caritatea, care a devenit mai apoi, Centrul Creștin Mefiboset.

Amintiri … Amintiri despre Joni


Asociaţia pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţilor Motor Cluj înfiinţată pe 21 Ianuarie 1990 şi are în prezent 27 ani de activitate neîntreruptă. Este primul ONG din România care se ocupă de persoane cu dizabilităţi motorii şi asociate. Începutul a fost foarte greu şi am avut mare nevoie de ajutor, încurajare, speranţă şi multă informaţie. În 1991 am fost contactaţi de domnul Graham Green care s-a interesat de asociaţia noastră în amănunţime. Cu multă plăcere i-am oferit tot ce a dorit să ştie despre noi şi activităţile pe care le desfăşurăm. La sfarşit l-am întrebat de ce doreşte să ne cunoască atât de mult?

Am fost întrebată dacă am auzit de Joni şi de organizaţia pe care o conduce Asociaţia Joni şi Prietenii. I-am răspuns că nu, şi l-am rugat să îmi povestească despre ea. Atunci am aflat o poveste extraordinară despre o femeie cu caracter puternic care a învins imposibilul şi prin credinţa în Dumnezeu s-a dăruit unei cauze nobile. În acel moment mi-am dat seama că dacă vreau să fac ceva pentru aproapele meu, trebuie să fiu puternică şi să mă lupt din toate puterile, pentru a învinge prejudecăţile, barierele şi concepţiile acelui timp. Apoi domnul Green m-a întrebat daca mi-ar placea să o cunosc pe Joni, pentru că ea urma să vină în România, şi la Cluj. La această veste, am simţit un val de fericire şi plină de bucurie, am spus că sunt onorată să cunosc o asemenea personalitate. Timpul a trecut repede şi când  am fost anunţată de data sosirii la Cluj –Napoca am aşteptat-o la aeroport cu un grup de tineri din asocaţie aflaţi în cărucioare rulante, emoţionaţi şi cu buchete de flori în braţe. Era la începutul verii. A doua zi am aşteptat-o în vizită la asociaţie pe str. Mihail Kogălniceanu nr.8, unde am avut prilejul să discutăm îndelung cu ea.La sfârşitul întâlnirii, domnul Gheorghe Aştileanu, membru al asociatiei şi pictor cunoscut, i-a oferit un portret special. Fiind impresionată, a promis ca-l va pune pe perete în biroul ei. În următoarea zi ne-am întâlnit din nou cu ea la Sala Sporturilor unde a avut loc o mare sărbătoare unde ne-a povestit viaţa şi activitatea pe care o desfășoară în toată lumea și ne-a cântat cântece de  laudă la adresa lui  Dumnezeu. Dupa câţiva ani am reîntâlnit-o la Oradea unde a prezentat filmul Joni după cartea cu acelaşi nume, aparută şi în limba română.

Pres. A.P.A.H.M Cluj,

Prof. Doina Tudorică