Dumnezeu are un plan pentru noi
Care este planul Lui pt fiecare dintre noi?

Femeile sunt importante în planul de mântuire a lui Dumnezeu.

– Cine a cerut Domnului Isus să facă prima minune? O femeie!
– Cui I s-a arătat Domnul Isus prima dată după înviere?
Unei femei.
– Care a fost prima ucenița? Tabita.

Dumnezeu are de lucru cu fiecare din noi și cel mai mare har e că și noi putem să cerem pentru noi și casele noastre mântuirea și tot ce avem nevoie. Și vom primi.
Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei. Pv 14:1

Este poate cea mai mare responsabilitate să îți zidești casa.

Imaginează-ți cum ar trebui să arate casa ta pe care o zidești. Dacă trebuie fă-i proiectul desenul casei pe care o dorești. După ce o vei desena vei realiza că tu decizi momentul când începi zidirea. Trebuie în mod deosebit să realizezi că frumusețea și stabilitatea casei tale depinde de temelie și rezistența pietrelor scumpe. Dacă temelia e Hristos (stânca ) casa ta și a mea are șanse să stea pe o bază bună. Oare ne gândim serios cu ce fel de pietre zidim, care poate fi cea mai importantă? Oare nu Dragostea? Pot să fac totul în casă de dimineată până seara cu dragoste, cu bunătate și cu blândețe? Cred că aceste pietre sunt cele care vor ține casa mea fără să se clatine în așa fel încât vor vedea și cei din jurul meu. Purtându-mă astfel cu cei din casa, cei din afară vor vedea bunătatea și blândețea necesară și în purtarea mea cu cei din jur, cu vecinii. Este important să mă gândesc că poate vecinii mei sau colegii nu vor citi nici odată o Biblie. Atunci VIAȚA TA ȘI A MEA S-AR PUTEA SĂ FIE SINGURA BIBLIE PE CARE UNII O CITESC!

Femeia trebuie să fie supusă bărbatului ca Domnului și aceasta e o artă. De ce arta supunerii? Pentru că în supunere contează cât de frumos accepți să te supui. Contează asa de mult poziția inimii. Supunere este atunci când accept să fac ce mi se spune cu toată inima ca pentru Domnul deși, poate de multe ori nu îmi place . Oare se poate ? Se poate dar sunt câșiva pași care trebuie să-i facem până să reușim să fim supuse. Acești pași sunt:

Să ne dorim în inima noastră să realizăm din casa noastră un colț de Rai!

Să ne luăm hotărârea să facem totul pentru o casă în care să fie colț de Rai!

Cum ajungem la așa ceva? În momentul în care reușești să experimentezi supunere ca Domnului vei fi surprinsă de răsplătirile pe care însuși Dumnezeu le va revărsa peste tine și familia ta.

Supunerea e o artă binecuvantată de Domnul dacă și numai dacă ne luăm hotărârea să o practicăm cu dargostea alimentată din Dumnezeu, neuitând nici o clipă că femeia înțeleaptă își zidește casa iar femeia nebună și-o dărâmă cu propriile mâini. Pv 14:1

Cred că ar fi bine să ne gândim ce vrem să facem cu mâinile noastre dar să nu uităm că aceste mâini sunt coduse de mintea pe care Domnul ne-a dat-o. Mă gândesc de multe ori cum se uită Domnul la mine în timp ce zidesc sau în timp ce dărâm, ce am zidit ieri sau cu 27 ani în urmă? Oare îi fac plăcere Domnului prin ce zidesc cu propriile mâini? Care femei au zidit o casă ? Rut 4 :11 Rahela și Leea.

O Doamne, cât îmi doresc să zidesc la casa familiei mele în care sunt soțul pe care Tu mi l-ai dat sunt copiii, nurorile sau ginerii care acum sunt tot copii mei și sunt nepoții care și ei sunt acum copiii mei după cum vedem în 2 Tim 1:5 . Doamne sunt așa de fericită că te am și cu ajutorul Tău voi zidi pietre scumpe și prețioase în zidul pe care mi l-ai încredințat să îl zidesc în propria casă și pe care mi-o doresc să fie ce-a mai frumoasă. Care sunt pietrele și liantul cu care trebuie să zidesc ? La o casă întâi se pune temelia care are cea mai mare importanță și prima piatră a temeliei casei noastre este Hristos. Efeseni 2:20,21 zidiţi pe temelia apostolilor şi proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, creşte ca să fie un Templu sfânt în Domnul.

Vă dați seama ce importanță mare are munca mâinilor noastre. Numai în dragoste și căutând supunerea , blândețea în tot ce fac în familie și în casă voi reuși să zidesc pietre scumpe și de valoare în zidul casei mele pe care mi-o doresc să fie stabilă și rezistenta.

Ca să poți folosi pietre prețioase trebuie să știi care sunt: și le găsim în dragoste. Trebuie să iubesc, să lucrez cu blandețe. cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste – Efeseni 4:2

Care sunt lucrurile de preţ? Pe Isus l-au întrebat care este cea mai importantă poruncă din lege? Spune-ne care este cel mai însemnat lucru pe care ni-l cere Dumnezeu? Isus a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta, şi pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Trebuie să îl iubesc pe aproapele meu ca și pe mine și îmi poruncește să-l iubesc, cu câtă bunătate și blândețe trebuie să mă port și față de el și față de copiii mei și soțiile sau soții lor ți la fel cu nepoții și apoi trebuie să mă port cu bunătate și dragoste cu cei din vecini sau din jurul meu. Asta înseamnă să-i dau din mâncarea mea să-i cumpăr o haină și să-l îngrijesc cum îmi îngrijesc corpul meu, să fac tot ce-mi place mie și aproapelui meu și uneori poate avea mare nevoie vecina mea să mă port cu bunătate.

Fiecare dintre noi este de mare preţ. Mântuitorul accentuează mereu lucrul acesta. în Matei 12.12. Fiecare om are mare preţ înaintea lui Dumnezeu, şi eu trebuie să-l consider ca fiind de mare preţ. Numai dacă-l văd aşa pe aproapele meu, eu îl voi iubi, îl voi preţui îl voi ajuta, îl voi sprijini. Dacă lucrezi în felul acesta, slujirea ta are şansă să treacă testul.

Cred ca o piatră prețioasă este smerenia ! Cu toată SMERENIA
Cel smerit nu cade niciodatã. Unde ar putea sã cadã acela care se aflã mai jos decât toți ?

Dacã smerenia îl înalțã pe omul simplu și neînvãțat, atunci gândește-te ce mare cinste îi va aduce omului mare și respectat !
Dacã vrei sã dobândești adevãrata smerenie, deprinde-te sã rabzi bãrbãtește ocãrile aduse de alții.
De multe ori cel mai slab este și cel mai smerit cu inima.
Desãvârșita smerenie constã în faptul cã rãbdãm cu bucurie învinuirile mincinoase. Dintre toate armele creștinului, una singurã are putere sã treacã peste toate cursele vrãjmașului și aceasta este smerenia în rugăciune.
Dumnezeu întâi smerește pe cei înalți însă diavolul întâi înalțã, apoi ii smerește. Dacă mă smeresc voi fi supusă și răspunsul pe care îl dau îl voi trece prin sita Domnului. Nu voi răspunde cum îmi vine, strigând Biine ! … OK!… Așa o sa fac cum îți place. Din contră voi raspunde blând știind că un răspuns blând potolește mânia.

Să nu uităm că mulțumirea este un ospăț necurmat. Să mulțumim Domnului pentru soțul nostru PE CARE Domnul ni l-a dat, apoi să ne rugăm ca El să –l binecuvinteze cu înțelepciune în tot ce face iar eu să fiu un ajutor potrivit zidind casa minunată din colțul de Rai al Domnului Isus.