Dumnezeu s-a îndurat de fetița noastră!

Dumnezeu a ascultat rugăciunea noastră și ne-a dăruit o fetiță!
Pe data de 17 iunie m-am căsătorit cu Ciprian în Grecia!!! După căsătorie, ne-am dorit foarte mult să avem un copil. Si Dumnezeu a ascultat repede dorința noastră. Cam peste o lună și jumătate, în timp ce eram în concediu în Romania, am aflat că sunt însărcinată!!! Ne-am bucurat foarte mult la gândul că vom fi părinți. Aveam să fiu o mamică tânără datorită faptului că abia împlinisem 19 ani și eram foarte fericită de acest lucru. Imi doream să fac lucrurile bine de la început . Așa că am mers la o clinică particulară și mi-am făcut toate analizele pentru sarcină . Eram foarte optimiști și plini de viață. Până au ieșit rezultatele…

Când doamna doctor ginecolog a văzut rezultatele, s-a speriat și mi-a spus că îi pare tare rău dar trebuie să fac avort numaidecât. Rezultatele analizelor arătau că am rubeolă în sarcină . Rubeola este o boală copilărească ( pojarul) și banala, dar contractată în sarcină, ea trece prin placenta și atacă în mod direct fătul. Rubeola este o boală infecto-contagioasa relativ banală în majoritatea cazurilor, mai ales dacă apare în copilărie, însă poate fi extrem de gravă dacă apare la femeia gravidă. Virusul rubeolei traversează placenta și poate determina malformații grave ale embrionului. Cele mai multe gravide infectate cu rubeolă în primul trimestru de sarcină au un risc major de avort spontan, restul născând copii cu malformații congenitale grave, uneori incompatibile cu viața.

Riscul apariției rubeolei congenitale este cu atât mai mare cu cât virusul traversează placenta în primul trimestru de sarcină, când are loc embriogeneza și organogeneza (dezvoltarea țesuturilor și organelor viitorului făt). Virusul rubeolic poate deregla acest proces complex, dând nastere unor malformații mai mult sau mai puțin grave. Contactarea virusului în prima lună de sarcină este foarte gravă deoarece are o rată de transmitere la embrion de peste 90% și are ca și consecință apariția rubeolei congenitale. Simptomele rubeolei congenitale sunt: surditate tulburări de vedere (glaucom congenital, orbire) defecte de cord congenitale (de cele mai multe ori grave și care necesită tratament chirurgical corector la naștere) retard mental deficite staturo-ponderale (copii mici, slabi). Nu există nici un tratament pentru rubeola congenitală, singura opțiune terapeutică ramânând astfel avortul!

Și mai grav era faptul că eu nu aveam doar rubeolă, ci și citomegavirus. Astfel, posibilitatea de a avea un copil normal de care să ne bucurăm era foarte redusă… Copilul pe care aveam să-l nasc, mi-a explicat doctorița, va avea deci retard mental, mari probleme cu inima și multe altele.
Nu îmi venea să cred! Am ieșit din cabinet plângând. Am vorbit cu soțul meu Ciprian și am stabilit ca nu voi face avort. Totuși, gândul că vom avea un copil atât de bolnav ne provoca multă durere… Eram disperați! Nu am spus nimănui prin ce trecem… Așteptam cu fiecare zi care trecea să ni se dea o speranță, cât de mică. Din păcate, doctorii nu ne dădeau niciuna ci ne sfătuiau în continuare să fac avort. Mi-au spus că copilul s-a dezvoltat mai puțin decât era normal și că, cel mai probabil, va fi o sarcină mică… Ne-am hotărât atunci să ne întoarcem în Grecia și să mai așteptăm să vedem ce va urma….

Când doctorii din Grecia au văzut analizele din România, ne-au spus că sunt adevarate și că copilul pe care îl voi naște nu va fi unul normal. Deci iar am fost sfătuită să fac avort . Am repetat analizele. Din păcate, au ieșit la fel de rele… Dar noi eram hotărâti să păstrăm copilul. Am căutat apoi un doctor care să îmi urmărească sarcina și cu care să nasc apoi. Am început să ne rugăm cu disperare Domnului… În afară de soțul meu, bunica și mama mea care se rugau regulat, ne-au susținut și alții foarte mult prin rugăciune și post. Am avut chiar și o lucrare printr-un frate prooroc care ne-a spus că cel rău vrea să îngăduie o mare încercare peste noi care ne va aduce multe lacrimi. Dar, dacă noi ne unim în rugăciune, vom vedea atunci cum Domnul va lucra!!!

Înaintam în sarcină și printr-o minune a lui Dumnezeu, toate ultrasunetele ieșeau bine. Am trecut și de morfologia fetala cu bine. Așteptam de acum o fetiță care numai prin minunea lui Dumnezeu avea să se nască și o vedeam crescând bine. Pe data de 5 martie 2013 la ora 8 dimineața fetița noastră Sofia a venit pe lume. La începutul sarcinii doctorii ne-au spus că sarcina era subdezvoltată, dar fetița noastră s-a nascut sănătoasă. Cântărea 3.980 kg si avea 53cm. Știm că Dumnezeu a intervenit și Și-a pus Mâna peste trupusorul ei. “Tu mi-ai întocmit rărunchii . Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele. Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta. Trupul meu nu era ascuns de Tine când am fost făcut într-un loc tainic, țesut în chip ciudat ca în adâncimile pamântului. Când nu eram decât un plod fără chip ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele”.( Psalmul 139:13-16)
Am primit asadar un copil sănătos din partea Domnului fără ca eu să fi fost mai bună decât cele care au un copilaș bolnav. Doar Domnul s-a îndurat de mine și mi-a dat o fetiță sănătoasă. O binecuvântare în casa noastră!! Slavă Domnului pentru toate lucrurile!! Am spus că voi scrie toate acestea pentru ca frica, durerea si disperarea ce mi-au cuprins în acele momente inima au fost mari. Doar cine a trecut pe aici poate înțelege. Dar și cine are de trecut. Ma rog ca Domnul să-l întărească .. Să îndrăznească la El .. Căci Dumnezeu ne iubeste și își pleacă urechea la cererile noastre! El are milă de noi!! Doar El este Cel care ne poate da biruință!!

Fetiță noastră are acum 15 luni și este perfect sănătoasă. O privim cum merge pe piciorușele ei, cum se joacă și cum începe să rosteacă primele cuvinte și ne minunăm de modul în care Dumnezeu a lucrat! Oh, și cât e de isteată!! Slavă Domnului!! Să avem copii sănătoși nu e meritull nostru, ci este doar îndurarea și bunătatea Domnului!!!