Dragi prieteni ai Carității,
 
După cum probabil deja ați auzit, in ultima saptamana ne-am confruntat cu plecarea la cele vesnice a fratelui Iosif Malutan la 1 iunie 2019, exact la 29 de ani de la înființarea Carității. Suntem profund emoționați de numărul mare de manifestări de compasiune și de participarea la înmormântarea a mulți dintre voi.
Mulțumim foarte mult!

Cu mai puțin de o lună înainte de la plecarea la cele vesnice a fratelui Malutan, am început să luăm măsuri pentru pensionarea lui. Privind înapoi, vedem cum Dumnezeu a orchestrat evenimentele pentru ca misiunea lui la Caritatea să fie continuată. Și, cu toate că totuși îi simtim lipsa cu toții, credem că fratele Malutan a fost chemat să „se retragă” de la angajamentele sale pământești și se odihnește acum cu Tatăl său ceresc.

Noua echipă
După cum am menționat anterior, am fost în curs de a numi un nou consiliu și nu l-am putut anunța mai devreme, datorită evenimentelor recente. Suntem încântați să anunțăm că la 24 mai 2019 a fost numit un nou consiliu, format din:

Activitatea zilnică a Caritatii va rămâne în mâinile tari ale personalului nostru dedicat din Cluj-Napoca, care rămâne neschimbat pentru moment:

 

Aceeași viziune
Vrem să vă asigurăm că toți membrii consiliului și personalul nostru au fost deja implicați în activitatea Carității și sprijinesc pe deplin misiunea Carității: „Scopul principal al Carității este de a ajuta persoanele în nevoie, în special cele cu dizabilități, oferind materiale, ajutor social și spiritual „.

In prezent, elementele de bază pentru a materializa această viziune sunt:

  • distribuirea și întreținerea scaunelor cu rotile și a echipamentelor aferente, inclusiv distribuirea anuală a scaunelor cu rotile în colaborare cu Joni și Friends USA.
  • Sprijin social și spiritual prin clubul Mefiboset și tabere de retragere pentru persoanele cu dizabilități și familiile acestora.
  • Training și sprijin pentru rețeaua noastră parteneră de organizații locale din România, care contribuie la îmbunătățirea implicării sociale și spirituale a persoanelor cu dizabilități.
  • strângerea de fonduri pentru susținerea activităților de mai sus.

Sprijinul tău
În această luptă pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate, sperăm că putem continua să ne bazăm pe toți partenerii, sponsorii și voluntarii noștri pentru numeroasele activități ale Carității. Mai mult, sperăm că veți continua să vă rugați pentru slujirea la Caritatea.

În cazul în care aveți întrebări sau sugestii pentru noi, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Salutări calde,
Frank van den Ouden
(Președinte Caritatea)