Conferința Anuală a Rețelei Slujirii Persoanelor cu Dizabilități din Transilvania – Retrospectivă

Data de 18 Octombrie 2014, a fost pentru mine o zi deosebită
Am participat la Conferința Anuală a Rețelei Slujirii Persoanelor cu Dizabilități din Transilvania, la Biserica Penticostală din localitatea Bogata, județul Cluj (lângă Turda).
Motto-ul întâlnirii a fost un verset din Iov 22:21 „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu, și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”
Dumnezeu mi-a vorbit personal, dar și celor prezenți, folosindu-se de slujitorii săi, care au rostit cuvinte de mângăiere și încurajare, dar și chemare la slujirea persoanelor cu dizabilități.
Am înțeles că ” Există ceva mult mai grav decât o dizabilitate și anume să nu îl cunoști pe Dumnezeu – este mai grav să nu îl cunoști pe Dumnezeu, decât să ai o dizabilitate.”
Participând la Conferință, am avut parte să aud învățături din Biblie, despre viața dar și cum putem să slujim persoanelor cu dizabilități. Un frate ne-a vorbit despre Mefiboset, despre viața lui și despre chemarea sa la masa împăratului David. Mefiboset deși avea o dizabilitate, împăratul nu a facut diferență între el și cei poftiți la masă. Fratele a făcut referire la faptul că și astăzi marele împărat Dumnezeul Cerului și al pământului, ne invită la masa sa. Invitația e valabilă pentru fiecare, care dorește să stea la masa lui Dumnezeu.
În timpul alocat mărturiilor, am auzit cât de minunat este să iertăm celor ce ne greșesc, împlinind astfel Cuvântul care ne spune să iertăm greșiților noștrii, că și Tatăl Ceresc să ne ierte greșelile noastre.
Atunci când îl ai pe Dumnezeu alături, chiar și o dizabilitate poate fi privită ca o binecuvântare. Muzica, mărturiile, Cuvântul rostit de frații lucrători, dar și timpul rugăciunii, au creat o atmosferă binecuvântată în prezența lui Dumnezeu.
Timpul s-a măsurat cu paharul și fiecare dintre cei propuși să vorbească au turnat câte puțin. În cele din urmă, paharul s-a umplut dând peste, față de cei doritori și însetați după Cuvântul lui Dumnezeu și a lucrărilor Sale.
Mi-a facut plăcere să mă reîntâlnesc cu cei care fac parte din Familia Caritatea și să ne bucurăm împreună.
Harul să fie cu toți cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos în curăție.
Amin!

Ana Vălean